Megrendelőlap táskához

 
Hordozáskor is nőies? Igen!
 
Válassz stílusod szerint!
 
 
Onbag
 
 
 
 
Táskáim az Öv/váll(/háti) táska és az övtáska kivételével egyméretben készülnek, "ONE SIZE" méret megjelenítéssel, méretei cm-ben a megrendelőlapon, illetve a termékleírásnál található.
 
 
Kis segítség hozzá:

Táska: igyekszem összefoglalni, hogy mennyi egy teljes táskára való anyagmennyiség, miből mit lehet kihozni maximum (mert ugyebár az anyag drágra), de ha ki van centizve egy anyag, a mintaillesztésre, a minta elhelyezkedésére nem lehet nagyon számolni. A leírtak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek kész tényeknek és ajánlatnak, a fentiek és az esetleges anyaghiba befolyásolhatják!!!

pl. a kendőd 68 cm széles és a minta( kivéve a csík) a kendő (!!!) hosszában fut.  Mekkora darab kendő kell egy táskához ebből ( pl. Babymonkey, Yaro, Little Frog, valamint a hazai gyártók kéziszőttesei)? :

Egy laptáskához elég egy kb. 15-20 cm-es darab (marad is pl.pénztárcához). Egy Mline táskához (klasszikus válltáska vagy crossbody táska), textilbőr kiegészítéssel kb. 40 cm kell, Susy bag és Hátikül is kijön ennyiből.

                                                                         

Öv/váll(háti) táskához (29*25*8 cm): Alaptáska eleje, hátulja, oldala: kb.38-40 cm, vagy Eleje, fedlap és oldala körben (a táska többi része ilyenkor sávoly), vagy fedlap, oldalzsebek és 3D zseb eleje, többi sávoly.

HA feltételezzük, hogy a kendődarab szegett állapotban kb. 68 cm (minimum érték!), akkor egy full kendős darabhoz kb. 50-100 cm, de alap táskához kb.80 cm kendő kell.

Mi van akkor, ha a kendő darab egy kb. 68 cm széles kendő egy darabja és a csíkok a szegett oldalakkal párhuzamosan futnak, vagy olyan a minta, hogy mindegy a szabás iránya, vagy a minta iránya a szegésre merőleges:

Táska eleje, hátulja és oldalaihoz (alja kivételével) elég kb. 32 cm hosszú darab. Vagy ugyanekkora darabból kijön egy eleje és egy fedlap+alja.

Ha a darabod (ugyanezekkel a feltételekkel, tehát ugyanígy csíkos, ugyanekkora a szélessége, vagy a minta nem irányított), akkor kb. 40 cm-es darabból kijön: táska eleje, oldalzsebek+3D zseb és a táska alja visítva, vagy táska fedlap, 3D zseb, oldalzsebek. Full kendős táskához itt is kb. 80 cm kell.

                                                                       

Kisebb( 25*20*8 cm-es táska) anyagnormái, min. 68 cm széles kendődarab esetén, amennyiben a minta iránya a szegett oldallal párhuzamos, vagy a csíkozás a szegésre merőleges: 25cm hosszú darabból kijön az eleje, a fedlap vagy hátlap (vagy ez, vagy az) és a táska cipzáros záródásai (alja, oldala már nem).

44 cm-ből kijön az eleje, fedlap, hátlap, oldalzsebek, vagy oldalai.  54 cm-ből eleje, háta, fedlap, oldalzsebek, oldala és háta. HA mindent kendősre szeretnél, adj még hozzá 20 cm-t, akkor tuti minden kifutja.

 

Ha a scrap csíkjai a szegéssel párhuzamosak, vagy a minta absztrakt, vagy a minta iránya a szegésre merőlegesek:  44 cm-ből kijön eleje, fedlap és oldalzsebek és oldala. 27 cm-ből eleje, fedlap vagy hátlap, oldala (alja nem). Full kendős táska eleje, háta, fedlap, 3D zseb, oldala, alja, oldalzsebek, kb. 70 cm-ből jönnek ki.

 

Mi van akkor, ha a kendő csak 60 cm széles?

Általában lemondás, vagy erős kompromisszum. EZEK az ún. maradék anyagok, vagy scrapként árult, vagy szövését tekintve mosás után erősen összeugrott kendők. Itt nem részletezném külön, egy nagyobb értéket adok meg. A szegések kibontásával is kb. 32 cm-es darabból egy táska eleje+háta jön csak ki, vagy eleje+fedlap. A 64 cm-ből kijön: táska eleje, háta, fedlap, oldala. Ha oldalzsebeket és 3D zsebeket is szeretnél, adj hozzá még kb. 30 cm-t.

:

 

 

Ilyen esetekben vagy nagyon konkrétan add meg kérlek, hogy a táska fedlapján, vagy előlapján, elején a minta mely részét látnád szívesen, vagy bízd rám, de akkor a táska összhangjával kapcsolatban reklamációt nem tudok elfogadni.

A minél kedvezőbb árak kialakításakor sajnos áldozatul esett a bélés színének kiválasztása. Ez mindig az éppen raktáron levő anyagok közül a színben legjobban hozzá harmonizáló.

Cipzár esetén engedékenyebb vagyok táskánál, mert folyóméteres cipzárból a feketén kívül tartok fehéret, vanilia színt is.

Hevederből csak fekete van.

Vedd figyelembe kérlek, hogy hordozáshoz olyan táskát használj, ami textil pántból (pamut), vagy pántvédővel rendelkezik, illetve szorosra tudod húzni a testedre, hogy ne lengjen (hordozó alá veszed fel crossbodyként, vállpántvédővel), vagy a derekadra szorítod övtáskaként. Hátizsák funkcióként ne használd a hordozódra pántvédő nélkül!!!!!

Ha nem hordozáshoz használod, válassz alapanyagként nagyobb kopásállóságú textilbőrt, vagy kevert szálas sávoly alapanyagot, a hosszabb élettartam miatt.