Gy.I.K.

Elkopott a hordozóm vállpántja/oldala/body-ja, kirágta a gyermekem, kilyukadt a hordozóm vállpántja. Javítható-e?

Nem! A nem varrás mentén történő lyukadás, szakadás szinte minden esetben külső, mechanikus sérülés( sorozatos koptató hatás) eredménye. Ez nem garanciális hiba, illetve garanciaidőn túl sem olyan hiba, ami a készítéssel összefügg.

Mivel a hordozó készítésekor az elsődleges szempont a biztonság, minden egyes rész többszörösen ( több helyen) le van varrva kívül-belül erős, poliészter cérnával. Ha pl. a vállpántot cserélni kell, a hordozót szét kell szedni. Minden tű okozta lyuk egy-egy perforáció az anyagon, egyben gyengítési tényező is. 

El lehet mondani általánosságban, hogy a sokáig sérülésmentes varratokkal hordott, nagy teherbírású hordozónek ez a hátránya. Ha egyszer összeraktam, szétszedni nem szabad!

Más a helyzet szerencsére a vállpánton futó hevederrel, egy-egy csat cserélésekor. Mivel ilyenkor a fő terhet a heveder viseli, ilyenkor annak teljes cserélése nem okoz később problémát ( csak kifejezetten költséges).

Megelőzésre használj pántvédőt, és tartsd be a kezelési útmutató, ekkor sokáig tudod használni a hordozód!

Van nekem egy hordozó, XY márkájú, elszakadt/módosítani szeretném, stb. Vállalod-e?

Nem!

Kérlek, az ilyen irányú kérdéseidet az adott termék gyártójának tedd fel. Más termékéhez hozzányúlni, küllemén változtatni nem tartom etikusnak :(.

Mi az a sávoly és miért kell azt beletenni a hurciba, hiszen én kendős hurcit szeretnék..?

Sávoly alatt általában mi, hurcikészítők sávoly szövésű anyagot értünk. A köznyelvben ezek a munkaruha vászon anyagok. Többféle vastagságban léteznek, összetételük is változó.

Babával érintkezve viszont pamut alapanyagú sávolyt használunk ( használok).

 

Miért kell bele?

Pár éve egyenesen eretnekségnek számított, de legalábbis parasztvakításnak,  ha egy kendős hozdozóba sávoly került a bodyba.

Dogmaként sulykoltuk, hogy azért legyen kendős hurcid, mert az jó a baba hátának. Azt, hogy miért, már kevesen tudják. Azt jól megtanultuk, hogy kicsi babának csak kendő..., de nem azért, mert az egy KENDŐ, hanem, mert a megfelelő kötésben a megfelelő feszességben meghúzva az tudja optimális helyzetben megtartani ( vagyis a kendő anyaga és a megfelelő kötés adja a baba életkorának megfelelő hordozási formát). Kendő nem lehet vászon szövés, mert repedhet, stabil és merev szövése miatt nem veszi fel a test vonalát. Vannak nagybabás és kisbabás kendők ( szélessége és szövési  fajtája, vastagsága miatt más-más életkorra vannak tervezve), kézi és gépi szövött kendők, és még sokféle egyéb tulajdonság, ami alapján csoportosítani lehet őket.

 

Hordozókendők tárházában széles skálán mozognak a szőttes fajták, viszont általánosságban elmondható, hogy ami kiváló kendőnek, az nem lesz jó hurcinak, csak bizonyos helyeken megerősítve. Miért?

 A jó kendő kereszt irányban kiválóan rugalmas, puha, könnyen lehet kötni, kézre esik. Pont ezen tulajdonságai miatt, no meg az eltérő szálminőség, szál sodrási erősség, felvetőszál minőség végett, ha az alap és ajánlott keresztsávoly szövést vesszük alapul,és erősítés nélkül készül a hordozónk, tapasztalhatjuk, hogy használat során a súly lehúzza a szövetet, a szálak eltávolodnak egymástól, ergo lyukad az anyag. Ha ezt sem tapasztaljuk, és állítjuk, a mi kendőnk bomba biztos, akkor két dolog lehet. 

a., a mi kendőnk nem is kendő ( vagyis hiába keresztsávoly, kendőnek alkalmatlan)

b., mechanikai sérülés ugyan nem lesz rajta, de az anyag megnyúlik, popó lesüllyed, a hurcit pedig lazán vágod a sarokba, mert a hátad közepére se kívánod ( mivel pont az fog sajogni).

 

Sávolyt pont azért teszem általában két kendőréteg közé, mert a kendő jó tulajdonságait kiemeli, a rosszakat (vagyis ami miatt formázott hurcinak erősítés nélkül alkalmatlan lenne) pedig korrigálja, miközben egy tartós és biztonságos hordozód lesz, mely mindemellett ölelős is.

Mindig úgy tekintsünk a kendőre, hogy kendőként egy egységnek számít, hiszen egyben erős tud lenni a függöny is,  bevásárló szatyrot mégse varrunk belőle, mert pikkpakk kilyukad.

 

Formázott hordozóknál a pántok belső fele fontos, hogy kopás szempontjából strapabíró anyagból készüljenek. Vállpántnál azért, mert a hónalj erősen koptat, derékpánt belső felénél pedig azért, mert a tépőzár beleakadna.

Sávolyt (erősítést) ki szeretném hagyni a hordozómból. Lehetséges-e?

Ebben az esetben nem én vagyok számodra a megfelelő készítő.

 
Volt számos meccsem anyukákkal, akik nem értették, miért nem teszek eleget ennek a kérésüknek, hiszen ők fizetnek érte, "vállalják" a felelősséget.
 
Ez sajnos, kedveseim, nem így van.
Gondoljatok bele, mi lesz, ha leszakad a babátok alatt ( vagy jó esetben őt még kibírja, de kinövitek, eladjátok, leszakad másé alatt). A logo-m a terméken, a pórul járt vevő pedig jogosan(!) reklamál. Nálam!
 
Megértést köszönöm! ;)
 

Melyik fajta derékpántot válasszam?

Annyi féle derékpánt létezik a piacon, hogy formázott hordozók használatában tapasztalatlan, de lelkes, hordozni vágyó anyukák nehezen igazodnak ki bennük.

Ezt nem csodálom, hiszen, higgyétek el, készítőként se tudjuk, hogy Neked, kedves vásárló, mi lesz a tuti befutó.

Miért merem ezt kijelenteni?

Mielőtt ezt kifejtem, jöjjön egy kis történelem:

Régen, amikor fix hordozók léteztek, a popó helyét formázóvarrásokkal alakítottuk ki, innen az SSC elnevezést, ami formázott hordozót jelent, szabad fordításban formázott hordozót jelent, ezt használtuk sokáig a csatos hordozókra. Megfelelően kialakítva ezeknél a hordozóknál a derékpánt úgy simult a derékra, hogy a test formáját felvette, a baba nem a derékpántra, hanem a body aljára "ült".  Ezt ívesen kialakítva lehetett elérni.

A piac igényei viszont arra késztették a készítőket, hogy egy minél tovább használható eszközt hozzanak létre, ami a babával együtt nő, megjelentek a derékpánt áthelyezős, valamint az állítható és tépőzárral fíxálható terpeszű hordozók, velük pedig a sok-sok fejtörés.., miből legyen a derékpánt bélelése.

 

1. Polietilén hab.

Többféle sűrűségben gyártják, kereskedelemben kétféle kapható. 

a., Puha  (30 g/nm),A formázott csatos hordozók megjelenésekor szinte minden derékpánt alapanyaga volt, majd a hazai piacon a hordozók evoluciója alatt ( nálam is)  kissé háttérbe szorult.

Testhő hatására hamarabb puhul, felveszi a test alakját, nem nyom sehol. Alátámasztó képességét kb. a habgumihoz tudom hasonlítani, viszont annál feszesebbre lehet húzni. Mivel az eszköz felveszi a test alakját, nem szabad elvárni tőle, hogy ugyanolyan jól tartson, mint a sűrű polifoam+szivacs merevítésű derékpántok ( viszont ezt a hátrányát leküzdhetjük egy széles vagy íves derékpánttal, ha gyermekünk egy sózsák :) ).

Szivaccsal kombinálva ( pláne vízszintesen letűzve, tartását elveszti).

 

b., Sűrű polifoam

Több készítő alkalmazza ezt a fajtát derékpánt merevítésre.

Előnye, hogy kiváló alaktartó képességgel bír, ezáltal nagy súlyt alátámasztva leveszi a vállak terhét.

Hátránya az előnyéből adódik. Kemény. Ha teljes hosszban ezt használjuk, felér egy inkvizíciós eszközzel.., persze egyéni érzékenységi faktort figyelembe véve, ez nem mindenkinék jelentkezik. Arany középutat használva én szivaccsal kombinálom. Hátul egy rövid szakaszon alátámaszt, többi részen puhán ölel. Hátközépen elállhat (pláne csípőre téve homokóra-alkat esetén), bár ezt ellensúlyozhatjuk, ha felvétel után beigazítjuk a derekunkhoz, a baba NEM a derékpántra ül( felvétel után előre hajolunk és a a derékpántot  hátközéphez benyomjuk, derékpántot hasnál kissé lehúzzuk és a derékpántból kivezetjük a feszültséget, meghúzzuk a hevedert). Ha ezt nem tesszük meg, a baba lenyomja a derékpántot felül kifelé, a pánt alja pedig benyomja a hátad befelé), vagy még rosszabb, a baba feneke beesik a derékpánt és a tested közé. 

Használat során minimálisan puhulni fog, de alaktartó képességét megtartja. Nagysúlyú babákhoz, magasra kötés esetén ajánlott.

 

2. habszivacs

Önmagában, még ha a legjobb minőségű szivacsot is teszik bele, alul nem támaszt, a súlyt a vállak viszik, ezen kívül a derékpánt összeesik, elfordul a derékpánt nyílásban. Kirázólagos alkalmazása nem ajánlott.

 

3. Vlies vagy vatelin

 

Ha az állítható hurcid derekában csak ez van, menekülj! Összeesik,  de még fix hurciban is csak  inkább párna, mint tartó elem. ;)

 

4. Habgumi

Többféle sűrűségben létezik, összetétele is változik. Az általam használt bevezetése azért vált indokolttá , mert szerettem volna kielégíteni a puha, de jól tartó derékpántra vágyó mamik vágyát is.

Bevezetése óta tapasztalataim a következőek:

 

Fontos, hogy felvételkor a derékpánt feszültségét kivesessük ( ne csak a a hevedert húzzuk, hanem a párnázott derekat is). Használat során felveszi a test alakját ( nem csak az enyém, hanem mind!), amit fontos utána kiegyengetni. Ha ezt nem tesszük meg, eldeformálódik egy idő után.

Ezen tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy csatos hordozókhoz egyenes habgumi derékpánt nem a legideálisabb ( MT, FCS esetén a szárak nem engedig elállni a derékpántot). Habgumival merevített derékpántú csatos hordozók esetén inkább az íves derékpántot javaslom.

 

Végezetül meg kell említsem, tökéletes derékpánt nem létezik! Ha valami puha és rugalmas, az illeszkedik, de vagy azonnal, vagy később összenyomódik és deformálódik. Mindenki más-más testalkatú, más jön be. Javaslom, rendelés előtt próbálj ( vándor, hordozási tanácsadó, hurciklub a barátod ;) ).

 

Derékra és csípőre is illeszkedő derékpánt akkor jön létre jól tartó anyagból, ha a derékpánt íves.

 

 

Miért van az, hogy az általam próbált és a nekem készített hordozóban teljesen másképp ül a babám?

A hordozók alapanyagai sokfélék lehetnek, ha csak a pamut alapú, de eltérő szövésre gondolunk. Miért van ez?

Az anyagok szövése sajnos nagyban befolyásolni tudják kezdetben, hogy melyik babára mennyire símulnak rá. Egy sávoly szövésű alapanyag kezdetben keményebb, mint egy laza és puha jacquard kendő. Félni egyiktől sem szabad, mert hamar bepuhulnak.

Az is sokat számít ám, hogy a pántok mennyire vannak meghúzva, hova tesszük a derékpántot, stb. 

Ha a baba eleve jobban a bodyra ül, kisebbnek tűnhet ugyanaz az eszköz body magassága, mintha közvetlen a derékpántra tesszük.

Tapasztalatom szerint az oldalról hátraforgatott babák jobban beleülnek a hordozóba, mint a hátra "reptetéskor".

Befolyásol az is, hogy mosható pelenkát használunk-e ( kérlek, megrendeléskor tűntesd fel a megrendelőlapon).

Amit még fontosnak tartok:

Ha a baba adatait úgy adtad meg, hogy bentkezes még, de elkészülés után kicsivel kintkezes lesz, és derékpánt áthelyezős eszközöd van, ne ijedj meg, hogy a hátán nem símul ki a kendő. Anyag nem vész el, csak átalakul! Ez sajnos a hordozódra is igaz! Tehát, ha eleve kintkezes a gyermeked és stabilan ül, totyog, akkor ezt feltétlen írd be a megrendelőlapra!

Honnan tudom, melyik a számomra optimális eszköz?

Mindenki más és más. Legyegyszerűbben próbával tudod eldönteni, számodra mi lehet az optimális.

Sokszor hallom, mi a jobb: Félcsatos vagy Mei tai?

Baba életkora szempontjából személy szerint mindkettőt üléstől ajánlom, kompromisszumos eszközként minimum stabil háttartástól. A derékpánt fajtája inkább kényelmi kérdés az anyának, apának. Félcsatos esetében heveder és csat, Mei tai-nál két hosszú pánt, míg karikás derekú mei tai esetében két karika és egy negyed kendő szélességű kendőszár rögzíti a derékra a hordozót.

Ami tuti, egyetlen ellene szóló érv a sok anyagon kívül a kötözés és a hosszú pántok.

Csatos. 

Egyszerűbb felvenni, kevesebb anyag kell hozzá, apa-barátabb, de egyénileg változó, hogy a popópánt vagy a body oldalba csatolás lesz a befutó. Ülni nem tudó gyereknél erősen kompromisszumos eszközként a derékpánt nyílásba csatolást javaslom bejelölni plusz opcióként!

 

Kérlek, vedd figyelembe, az általam készített eszközök mind egyéni kívánság alapján készültek, mind más és más. Próba előtt érdemes megkérdezni az eszköz korát és fajtáját!

Onbu: Derékpánt nélküli eszköz. Rövid távra alkalmas csak, erősen vállra és hátra terhel!

Mit tegyek, ha többször is lemértem a gyermekem, de mindig más eredmény jött ki?

Nagyon egyszerű, ide is leírom, bár már szerepel a Megrendelés menüpontben is.

Íme

Kis segítség az izgő-mozgó babák méret levételéhez állítható hordozók esetében.

.

 Félreértések elkerülése végett bevezettem a body magassága megadás rublikát is. Ez azért fontos, mert a body magassága ekkora lesz felső állásban d.pánt áthelyezősnél, vagy cipzáros bodynál párban összecippelve. Javaslom, 3-szor is mérj utána, hogy pontos legyen a mérés. Ehhez segítséget kapsz ITT ;).

Kis segítség még a body magasság önellenőrzéséhez, íves nyaknál az ív ezen felül+3 cm, tehát ha íves nyakkal kéred, akkor pl. 70 cm magas babánál 37+3,5 cm, azaz 40,5 cm lesz a body magassága.Megrendelőlap idevonatkozó részében feltétlen az alábbi formátumban add meg: pl. 37 cm+nyakív (ez alapesetben 3,5-4 cm)

Fontos! Ha a baba CSAK kintkezes, akkor azt is jelezd külön a MEGJEGYZÉS menüben ;) . A body magasság alap állásban rövidebb lesz! Ha hordozós tornára is jársz, akkor bentkezes méretet adj! Ha bizonytalan vagy, inkább adj hozzá 1 cm-t, illetve egyéni eltérések előfordulhatnak! Az adatok tájékoztató jellegűek, eldobható pelusban mért adatok, mosható pelus eltérést adhat! Egyéni eltérés akkor is jelentkezhet, ha inkább a bodyra ültetjük a babát, vagy ha jobban belerázzuk a hurciba, de másképp áll akkor is, ha a derékpántot lejjebb vagy feljebb tesszük.

 

A táblázat az EGYENES nyakrésszel ellátott hordozók mérettáblázata, íves nyakrész esetében ehhez kell adni+3 cm-t!!!!

 

(nem helyettesíti a pontos mérést, bizonytalanság esetén adj hozzá 1 cm-t, mosipelus használata mellett+2 cm-t, ezen kívül íves hordozó esetén további 3 cm-t)

Baba hossza (Cm) Body magassága cm-ben (kb érték, csak önellenőrzéshez, ha bizonytalan vagy, adj hozzá+1 cm-t) 
56-64 33
65-68 35
69-72 36-37
73-74 38
75-76 39
77-78 39-40
79-80 41-42

Efölött már nem adunk meg értékeket állíthatós hordozóhoz, mert a cipzárakat kiengedve vagy az alsó derékpánt nyílásba téve a derékpántot tudunk méretet növelni a hordozónkon.

 

Ha még mindig bizonytalan vagy, beszéljünk meg egy időpontot Spkype konzultációhoz, amelyben segítek lemérni a csemetéd ; )

Skype-link: https://join.skype.com/invite/Gg5mTfp77zke

Táskát szeretnék, de nem tudom mennyi anyag kell, hogy számoljak?

Táska: igyekszem összefoglalni, hogy mennyi egy teljes táskára való anyagmennyiség, miből mit lehet kihozni maximum (mert ugyebár az anyag drágra), de ha ki van centizve egy anyag, a mintaillesztésre, a minta elhelyezkedésére nem lehet nagyon számolni. A leírtak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek kész tényeknek és ajánlatnak, a fentiek és az esetleges anyaghiba befolyásolhatják!!!

pl. a kendőd 68 cm széles és a minta( kivéve a csík) a kendő (!!!) hosszában fut.  Mekkora darab kendő kell egy táskához ebből ( pl. Babymonkey, Yaro, Little Frog, valamint a hazai gyártók kéziszőttesei)? :

Egy laptáskához elég egy kb. 15-20 cm-es darab (marad is pl.pénztárcához). Egy Mline táskához (klasszikus válltáska vagy crossbody táska), textilbőr kiegészítéssel kb. 40 cm kell, Susy bag és Hátikül is kijön ennyiből.

                                                                         

Öv/váll(háti) táskához (29*25*8 cm): Alaptáska eleje, hátulja, oldala: kb.38-40 cm, vagy Eleje, fedlap és oldala körben (a táska többi része ilyenkor sávoly), vagy fedlap, oldalzsebek és 3D zseb eleje, többi sávoly.

HA feltételezzük, hogy a kendődarab szegett állapotban kb. 68 cm (minimum érték!), akkor egy full kendős darabhoz kb.50- 80 cm kendő kell. Ha fedlap, oldalzsebek, 3D zseb is van rajta, akkor kb. 100 cm.

Mi van akkor, ha a kendő darab egy kb. 68 cm széles kendő egy darabja és a csíkok a szegett oldalakkal párhuzamosan futnak, vagy olyan a minta, hogy mindegy a szabás iránya, vagy a minta iránya a szegésre merőleges:

Táska eleje, hátulja és oldalaihoz (alja kivételével) elég kb. 32 cm hosszú darab. Vagy ugyanekkora darabból kijön egy eleje és egy fedlap+alja.

Ha a darabod (ugyanezekkel a feltételekkel, tehát ugyanígy csíkos, ugyanekkora a szélessége, vagy a minta nem irányított), akkor kb. 40 cm-es darabból kijön: táska eleje, oldalzsebek+3D zseb és a táska alja visítva, vagy táska fedlap, 3D zseb, oldalzsebek. Full kendős táskához itt is kb. 80 cm kell.

                                                                       

Kisebb( 25*20*8 cm-es táska) anyagnormái, min. 68 cm széles kendődarab esetén, amennyiben a minta iránya a szegett oldallal párhuzamos, vagy a csíkozás a szegésre merőleges: 25cm hosszú darabból kijön az eleje, a fedlap vagy hátlap (vagy ez, vagy az) és a táska cipzáros záródásai (alja, oldala már nem).

44 cm-ből kijön az eleje, fedlap, hátlap, oldalzsebek, vagy oldalai.  54 cm-ből eleje, háta, fedlap, oldalzsebek, oldala és háta. HA mindent kendősre szeretnél, adj még hozzá 20 cm-t, akkor tuti minden kifutja.

 

Ha a scrap csíkjai a szegéssel párhuzamosak, vagy a minta absztrakt, vagy a minta iránya a szegésre merőlegesek:  44 cm-ből kijön eleje, fedlap és oldalzsebek és oldala. 27 cm-ből eleje, fedlap vagy hátlap, oldala (alja nem). Full kendős táska eleje, háta, fedlap, 3D zseb, oldala, alja, oldalzsebek, kb. 70 cm-ből jönnek ki.

 

Mi van akkor, ha a kendő csak 60 cm széles?

Általában lemondás, vagy erős kompromisszum. EZEK az ún. maradék anyagok, vagy scrapként árult, vagy szövését tekintve mosás után erősen összeugrott kendők. Itt nem részletezném külön, egy nagyobb értéket adok meg. A szegések kibontásával is kb. 32 cm-es darabból egy táska eleje+háta jön csak ki, vagy eleje+fedlap. A 64 cm-ből kijön: táska eleje, háta, fedlap, oldala. Ha oldalzsebeket és 3D zsebeket is szeretnél, adj hozzá még kb. 30 cm-t.

:

 

 

Ilyen esetekben vagy nagyon konkrétan add meg kérlek, hogy a táska fedlapján, vagy előlapján, elején a minta mely részét látnád szívesen, vagy bízd rám, de akkor a táska összhangjával kapcsolatban reklamációt nem tudok elfogadni.

A minél kedvezőbb árak kialakításakor sajnos áldozatul esett a bélés színének kiválasztása. Ez mindig az éppen raktáron levő anyagok közül a színben legjobban hozzá harmonizáló.

Cipzár esetén engedékenyebb vagyok táskánál, mert folyóméteres cipzárból a feketén kívül tartok fehéret, vanilia színt is.

Hevederből csak fekete van.

 

Vedd figyelembe kérlek továbbá, hogy pamutsávoly test felöli rész, mindennapos használattal kb. 1 éves használatot követően kikophat. A pamutsávoly csak hordozáshoz ajánlott. Ha nem hordozáshoz szeretnéd, válaszd a textilbőr vagy kevertszálas alapanyagot, esetleg erős hordozókendőt.

 

Vannak-e sztenderd body-méretek is?

A válasz: igen!
 
Itt láthatod az egyes sztenderd méreteket a megrendelés leegyszerűsítése érdekében.
Figyelem! A hordozó személy testmagasságát és derékkerületét ebben az esetben is meg kell adni, valamint referencia-adatként a hordozott baba ruhaméretét is.
 
 
 
Derékpánt-áthelyezéssel állítható body-magasság esetén (csatos és megkötős vállpánt esetén is! ): 
* baby méret (nem babytai!!!!) : szélesség a body tetején (két vállpánt két külső szélének távolsága) 35 cm, felső derékpántnyílásnál 37-38 cm, magassága 32,5-33 cm+4 cm nyakív (szélessége az alsó derékpántnyílásnál 42-43 cm, bodymagassága ugyanitt kb. 41,5 cm+ nyakív (56-80 ruhaméretig kb)
* "baby plusz" méret: szélesség a body tetejénél (két vállpánt két külső szélének távolsága) 39-40 cm, magasság felső állásban 35 cm+nyakív (3-4 cm), szélesség a felső derékpántnyílásnál kb. 42 cm; magasság az alsó derékpántnyílásnál kb. 45,5 cm, szélesség kb. 47 cm. (68-86 ruhaméret kb.)
*standard méret: szélesség body tetejénél két vállpánt két külső szélének távolsága) 42 cm, felső derékpántállásban magassága 37cm+nyakív, szélessége 47-47 cm, alsóban 47,5 cm+nyakív, szélessége 52 cm kb. (74-92 ruhaméret kb.)
*"standard plusz" méret: szélesség fent 43 cm, body magasság felső állásban 38,5 cm+nyakív, szélesség 49-50 cm, alsó állásban 49 cm+nyakív max magasság és 55-56 cm max szélességgel.
*toddler méret: szélesség fent 44-45 cm, body-magasság felső állásban 40 cm+nyakív( 3-4 cm) body-szélesség derékpántnál 53 cm, alsó állásban 50,5 cm magas és 57-58 cm max terpesszel.
 
 
Cipzáras body-magasságállítással
 
*"baby plusz" : body-szélesség vállnál 42 cm (két vállpánt két külső széle közti body-szélesség ), cipzárnál 41 cm széles, derékpántnyílásnál 45 cm max szélesség. Páronként összecipzározott állapotban  magassága 35 cm+4 cm nyakív (+4 és +6 cm adható még hozzá a magassághoz a cipzárak kinyitásával).
"standard " méret:  body-szélesség vállnál 43 cm (két vállpánt két külső széle közti body-szélesség ), cipzárnál 42 cm széles, derékpántnyílásnál 48 cm max szélesség. Páronként összecipzározott állapotban  magassága 37 cm+4 cm nyakív (+4 és +6 cm adható még hozzá a magassághoz a cipzárak kinyitásával).
* "standard plusz" :  body-szélesség vállnál 44 cm (két vállpánt két külső széle közti body-szélesség ), cipzárnál 43 cm széles, derékpántnyílásnál 50 cm max szélesség. Páronként összecipzározott állapotban  magassága 38,5 cm+4 cm nyakív (+4 és +6 cm adható még hozzá a magassághoz a cipzárak kinyitásával).
"toddler" méret: body-szélesség vállnál 44-45 cm (két vállpánt két külső széle közti body-szélesség ), cipzárnál 44 cm széles, derékpántnyílásnál 53 cm max szélesség. Páronként összecipzározott állapotban  magassága 40 cm+4 cm nyakív (+4 és +6 cm adható még hozzá a magassághoz a cipzárak kinyitásával).
 
 
Alapesetben a baby méretű hurcik vállpánt-párnázása 40 cm hosszú, az ennél nagyobbaké 35 cm. (2 cm vastag szivacs). Olvass tovább: https://www.csengelino.hu/megrendeles/megrendeles-urlap/csatos-hordozo-megrendelolap/


Tételek: 11 - 20 ból 20
<< 1 | 2