Mei Tai és hibrid testvére a félcsatos hordozó

Ha érdekelnek az újdonságok, kattints IDE!

 

Persze,  hogy nálunk is a hordozást kissé a kényszer szülte.  :D

Apa, már amikor láttuk, nappal aludt, éjjel dolgozott. Nagyszülők, testvérek, rokonok távol. A „nagy” tesó oviban. Kellett a kipihent és nyugodt anya a családnak.

A  gyerekek éjjel velem aludtak (ennek előnyéről és hátrányáról nem térnék ki,nem célom az emberek megosztása ebben a témában), nappal a kicsi rajtam volt kendőben.

Később, amikor újra le tudtam ülni a gép elé, elkészült az első mei tai-om, „babaközelben”- es minta alapján,kissé átvariálva (popónál formáztam,nyakíve volt, puha volt és kényelmes…, de nem az igazi. Apa nem volt hajlandó felvenni! 

Volt még pár próbálkozásom, de nem lett szerelem :(.

Sokáig nem készítettem mei tai-t, valahogy a csatos kényelmesebbnek bizonyult. Egészen addig, amíg felkérést nem kaptam egy kendőből készült mei tai-ra.  Egyszerű volt, Nanduból(?) készült, felvéve álom puha, kényelmes és remek a súlyelosztása!!!!  (képpel később jövök).

Fazonra többféle létezik, attól függően, mit tart fontosnak a felhasználó.

Derékpánt formájára többféle variáció született, mióta a Csengelino fennáll. Nagyon íves, a nagyon egyenes, és a kettő közt.

 

Félcsatos hordozó

Ha a mei tai- t  csatos derékrésszel készítjük, félcsatos hordozót kapunk.     

   

Fazon szerint mindkettő többféle lehet, megpróbálom összeszedni, mire is gondolok pontosan.

  1. Kendősen puha, minimális műagyag legyen benne?  Nos, ezesetben  azt a fazont ajánlom, amelynél a body magasság a derékpánt áthelyezéssel változtatható. A terpesz tépőzárral fixálható   (előbbi megakadályozza a derékpánt elfordulását).  
 
2. Cipzáras body magasság állítású félcsatos, vagy mei tai
 
Ezt a típust azoknak javaslom, akik idegenkednek a lelógó bodyrésztől, az ún. "szoknyától" és gyermekük kellőképpen kitölti a hordozótkötöttebb a terpesz állítás lehetősége,kisebb intervallumban lehet szabályozni.
Itt a body magasságot a body-n levő cipzárakkal lehet állítani, oldalán levő zsinórokkal pedig a finomhangolást tesszük lehetővé.